Άκρως επιτυχημένη ήταν και η δεύτερη αποστολή αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας (ΕΤΑΝΕ) με την επωνυμία «Υποστηρίζω τον αθλητή μου», σε διεθνές μίτινγκ του εξωτερικού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που εκπροσώπησαν την ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2017 που φιλοξενήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας, κατέκτησαν την πρώτη θέση στις κατηγορίες Juniors και Cadets.

Στα Juniors η ομάδα της Ένωσης κατέκτησε έξι μετάλλια και συγκεκριμένα τρία χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, ενώ στα Cadets πήρε δύο χρυσά, ένα ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια. Τα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία Juniors πήραν οι Νικόλαος Χρόνης στα -55 κιλά, Σοφία Πουλικίδου (-49 κιλά) και Μαρία Φεύγα (-42κ.), ενώ αντίστοιχα στα Cadets πρώτευσαν οι Αθηνά Μακρυγιάννη (-51κ.) και Μαγδαληνή Μυτιληνιού (-44κ.).

Συνοπτικά τα μετάλλια για την επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ, κατέκτησαν οι εξής αθλητές και αθλήτριες:

CADETS
1η θέση: Αθηνά Μακρυγιάννη (-51κ.), Μαγδαληνή Μυτιληνιού (-44κ.)
2η θέση: Μιχάλης Βασιλάκος (-61κ.)
3η θέση: Παναγιώτης Γρηγοράκης (+65κ.), Κωνσταντίνος Καβαλιέρος (-65κ.), Σωτήρης Μιχόπουλος (-65κ.), Μαρία Αρμένη (-55κ.)

JUNIORS
1η θέση: Νικόλαος Χρόνης (-55κ.), Σοφία Πουλικίδου (-49κ.), Μαρία Φεύγα (-42κ.)
2η θέση: Παρασκευή Σεμέλη Ζαρμακούπη (-46κ.)
3η θέση: Θεόδωρος Μασούρας (-59κ.), Ευαγγελία-Αικατερίνη Ρεβίθη (-59κ.), Μαρία Τομάζου (-55κ.)

Για να δείτε την κλήρωση και τα αποτελέσματα πατήστε εδώ (.pdf)

Στόχος της ΕΤΑΝΕ είναι περισσότεροι νέοι και ταλαντούχοι αθλητές να πάρουν αγωνιστικές εικόνες από διεθνή τουρνουά, γι` αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό (ΠΕΠΤΑ).

Να θυμίσουμε ότι αρχηγός αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), Γεράσιμος Καρανταγλής, ενώ συνοδοί προπονητές ήταν οι Κωνσταντίνος Πέτσας, Γεώργιος Πασχαλίδης, Στέλιος Συμεωνίδης και Νίκη Τασίκα.