Οι Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος και Δημήτριος Φοίβος Καμαγιάννης ήταν οι πρωταγωνιστές των δύο ελληνικών μεταλλίων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων που πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα στην πόλη Marina d`Or της Ισπανίας. Οι δύο πρωταθλητές, κατέκτησαν την τρίτη θέση στα -41 και -45 κιλά αντίστοιχα, ανοίγοντας έτσι τον ελληνικό… λογαριασμό μεταλλίων στη διοργάνωση.

Ο Δημητρόπουλος έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε 28-19 του Ιταλού Μαρινάρο και 17-15 του Σλοβένου Μόλι. Στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό της κατηγορίας, παρά την υπερπροσπάθεια γνώρισε την ήττα με 12-11 από τον Ρώσο Ιαρβουϊάν κι έτσι βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Όσον αφορά στον Καμαγιάννη, στον δρόμο για την τρίτη θέση νίκησε 7-5 τον Βρετανό Σαμπουτανάν, 7-0 τον Ρώσο Τρινοζένκο και 33-19 τον Τούρκο Ερντίκ. Στα ημιτελικά ηττήθηκε 14-13 από τον Κύπριο Παλούρτη με αποτέλεσμα να καταλάβει το χάλκινο μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι την απονομή στον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο έκανε ο γενικός γραμματέας της World Taekwondo Europe και της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

ΠΗΓΗ: www.elot-tkd.gr