Μια τριάδα χάλκινων μεταλλίων πανηγύρισε σήμερα (7/10) το ελληνικό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cadets που φιλοξενείται για 3η ημέρα στην Βουδαπέστη. Η Ελλάδα είδε τους Φίλιππο Κούνουπα, Σωτήριο Μιχόπουλο και Αντωνία Ιωάννου, ν` ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών, όπως είχε συμβεί και με την Αρετή Τσίγκα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cadets από του αθλητές και τις αθλήτριες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους μέσω του 2nd Presidents Cup Europe το οποίο διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Ο Φίλιππος Κούνουπας (Keumgang), ο οποίος ήταν τρίτος και στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Νίκησε κατά σειρά τους Ρίλο (Ισπανία) με 24-13, Τειξέιρα (Πορτογαλία) με 22-2, Κετσεκσουνγκούρ (Γερμανία) στον «χρυσό πόντο», ενώ στα ημιτελικά έχασε 18-7 από τον Ρώσο Ντανίλοφ.

Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες σημείωσε και ο Σωτήρης Μιχόπουλο (Έκρηξη Πατρών). Νίκησε 29-8 τον Τούρκο Κανμπούρογλου, 19-9 τον Γάλλο Μπουτουγιάκ, 33-21 τον Πολωνό Κούντνοτς, πριν γνωρίσει την ήττα στα ημιτελικά από τον Ιταλό Γλαβιάνο με 32-29.

Όσον αφορά στην Αντωνία Ιωάννου (Ποσειδώνας Άνω Τούμπας) νίκησε 9-3 την Κιγιένια από την Λευκορωσία, 15-6 την Λίμα από την Πορτογαλία και 8-6 την Γκαρσία από την Ισπανία. Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, έχασε 3-0 από την Ρουμάνα Ράτσε.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς οι Αλέξιος Μιχαλόπουλος (Αστραπή Πατρών) και Ιωάννης Σπυρέλλης (Άτλαντας Περιστερίου) κατέλαβαν την 5η θέση στα -53 και -57 κιλά αντίστοιχα.