Η γιορτή του ταεκβοντό, το 11ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι» , έριξε αυλαία στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, κερδίζοντας για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις για την άψογη διοργάνωση του.

Περισσότεροι από 1450 αθλητές ηλικίας 6-11 ετών, οι αυριανοί πρωταθλητές του Ολυμπιακού Ταεκβοντό, συμμετείχαν στο Αγωνιστικό Φεστιβάλ, το οποίο για ακόμη μία χρονιά πρόσφερε εξαιρετικό θέαμα και συγκινήσεις.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακή Ημέρας, η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, τίμησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος και μέλος της ΕΟΕ, Γιώργο Λενό, αλλά και την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), Ντενίζ Παναγοπούλου.

Ο κ. Λενός, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, μετέφερε στους συμμετέχοντες το μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) με αφορμή τον Παγκόσμιο εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας. Ο αγαπητός φίλος και ένθερμος υποστηρικτής του ταεκβοντό, φωτογραφήθηκε με τους νεαρούς αθλητές που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, ενώ για την προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), Γεράσιμο Καρανταγλή.

 

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ βράβευσε και την Ντενίζ Παναγοπούλου. Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, από το πρώτο κιόλας Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu, συνεργάζεται με την Ένωση, πραγματοποιώντας πολλές και διαφορετικές διαδραστικές εκπαιδευτικές δράσεις, παράλληλα πάντα με το κορυφαίο τουρνουά για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών. Στο εφετινό Αγωνιστικό Φεστιβάλ και στα πλαίσια του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, η ΕΘΝΟΑ μαζί με το Connect Athens, παρουσίασαν στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες, διάφορες δραστηριότητες αναδεικνύοντας τις Ολυμπιακές Αξίες.

Στο αγωνιστικό μέρος, πρώτος σύλλογος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Αντίμαχος, ενώ Αίαντας Αγίου Δημητρίου και Εθνικός 95 κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:
Γενική Κατάταξη
1. Αντίμαχος
2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
3. Εθνικός 95
Παίδων-κορασίδων έγχρωμες ζώνες 2012-2013
1. Αντίμαχος
2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
3. Θεαγένης Καλλιθέας
Παίδων-κορασίδων έγχρωμες ζώνες 2011
1. Εθνικό 95
2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
3. Σπάρτακος Βριλησσίων
Παίδων-κορασίδων έγχρωμες ζώνες 2010
1. Αντίμαχος
2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
3. Εθνικός 95
Παίδων-κορασίδων μαύρες ζώνες 2009
1. Ολυμπιακός Νίκαιας
2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
3. Αντίμαχος
Παίδων-κορασίδων έγχρωμες ζώνες 2009
1. Εθνικός 95
2. Αντίμαχος
3. Νεύτων
Παίδων-κορασίδων έγχρωμες ζώνες 2008
1. ΑΣ Κορινθίας
2. Αντίμαχος
3. Εθνικός 95
Παίδων-κορασίδων μαύρες ζώνες 2008
1. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
2. Αντίμαχος
3. Ολυμπιακός Νίκαιας