Ένα χρυσό, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια στo παγκόσμιο πρωτάθλημα juniors καθώς και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U21 και cadets, ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός για τους συλλόγους της ΕΛΟΤ που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, μέσα στο 2016.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μοναδικό μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, ήρθε από τον Γιώργο Ιωάννου. Ο αθλητής του Άτλαντα Περιστερίου, κατέκτησε την τρίτη θέση στα -48 κιλά της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Μπέρναμπι του Καναδά.

Στο Γκρόζνι και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, το ελληνικό ταεκβοντό διέπρεψε. Εννέα τα ελληνικά μετάλλια, πέντε από αθλητές συλλόγων που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, 2η θέση στις γυναίκες και 3η στη γενική κατάταξη. Στην κορυφή των -57 κιλών βρέθηκε η Σταυρούλα Κόντου (ΑΣ Περιστερίου), ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Κουκουμέλου (ΓΑΣ Άργους) στα -62 κιλά. Στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητριών βρέθηκαν επίσης οι Βαρβάρα Αποίκου (ΑΣ Άθληση Νικαίας), η Αγνή-Δανάη Χιώτη (Αίαντας Αγ. Δημητρίου) και η Ιωάννα-Σταυρούλα Δεσύλλα (Αίαντας Αγ. Δημητρίου).

Στο Βουκουρέστι τον περασμένο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα cadets, η Ανθούλα Σινάνη (ΑΣ Κeumgang) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Φίλιππος Κούνουπας (ΑΣ Κeumgang) ήταν 3ος.

Η… μπίλια της εφετινής χρονιάς λοιπόν κάθισε στο οκτώ, απολογισμός τετραπλάσιος σε σχέση με το 2015. Η ΕΤΑΝΕ εύχεται το 2017, να στεφθεί από μεγαλύτερες ακόμη επιτυχίες για όλους τους συλλόγους που ανήκουν στη δύναμη της ΕΛΟΤ.