Αν σας ζητούσαν να επιλέξετε τις πέντε κορυφαίες στιγμές της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος για το 2016 ποιές θα ήταν αυτές; Το Γραφείο Τύπου της ΕΤΑΝΕ, επέλεξε για εσάς τις πέντε σπουδαιότερες στιγμές της Ένωσης για τη χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες και σας τις φέρνει ξανά στη μνήμη, σε λιγότερες από 650 λέξεις.

Ας θυμηθούμε τις πέντε κορυφαίες στιγμές της χρονιάς που μας αποχαιρετά σε 10 ημέρες…

Στο Νο-1 βρίσκεται αναμφισβήτητα το 6ο Kim e Liu που έγινε τον Οκτώβριο. Όχι πως το 5ο που έγινε νωρίτερα μέσα στη χρονιά υστερούσε, όμως η λάμψη του 6ου έδωσε νέα δυναμική στο Αγωνιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η ΕΤΑΝΕ ανελλιπώς τα τρία τελευταία χρόνια. Κι εκτός όλων των άλλων ανέβασε τον πήχη πολύ-πολύ ψηλά ενόψει των διοργανώσεων του 2017! Στο Αγωνιστικό Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 1.750 παιδιά (αριθμός ρεκόρ), κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τρεις μοναδικές επιδείξεις που… λύγισαν ακόμη και τους πιο δυνατούς, ειδικά με την χορευτική ομάδα αθλητών με αναπηρία του Τυρταίου. Πάγια θέση πλέον στο αγωνιστικό πρόγραμμα είχαν το Πούμσε γονέα-παιδιού αλλά και το ομαδικό το οποίο αντίθετα απ` ότι συνέβη στο 5ο Kim e Liu, είχε επίσημο χαρακτήρα και δεν αποτέλεσε μέρος των επιδείξεων. Για πρώτη φορά, περιμετρικά των τατάμι, τοποθετήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, προσδίδοντας επαγγελματική χροιά στη μοναδική αυτή αγωνιστική εκδήλωση, ενώ το live streaming έγινε για πρώτη φορά σε HD. Περισσότεροι από 20.000 χρήστες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών τους, το 6ο Kim e Liu, ενώ οι κερκίδες του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων ήταν γεμάτες και τις τρεις ημέρες των αγώνων.

Στην αμέσως επόμενη θέση, βρίσκεται αναμφίβολα η συμμετοχή της επίλεκτης ομάδας στο διεθνές τουρνουά των Βρυξελλών. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε από το πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΕΤΑΝΕ «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» και η οποία αριθμεί συνολικά 56 αθλητές. Οι 26 εξ αυτών έλαβαν μέρος στο A-Class τουρνουά της βελγικής πρωτεύουσας, χαρίζοντας στην ΕΤΑΝΕ την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Ο συνολικός απολογισμός ήταν 18 μετάλλια και συγκεκριμένα πέντε χρυσά, έξι ασημένια και επτά χάλκινα. Τα χρυσά μετάλλια της ελληνικής ομάδας κατέκτησαν οι Κωνσταντίνα Θωμοπούλου (-51κ cadets), Ελευθέριος Χριστόπουλος (-57κ cadets), Αντώνιος Τσορμπανάκης (-61κ cadets), Απόστολος Τάραμας (+78κ. juniors), Μαρία Τσαντέ (-49κ juniors). Στην δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών βρέθηκαν οι Άννα Λινάρδου (-47κ. cadets), Μαρκέλλα Μπακογεώργου (+59κ. cadets), Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος (-33κ. cadets), Ιωάννης Αδαμίδης (-49κ. cadets), Γιώργος Πιερακέας (-65κ. cadets) και Γιώργος Ζήκας (-78κ. juniors). Ακόμη την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Αναστάσης Δρακονταείδης (-53κ. cadets), Κοσμάς Ευάγγελος Κοτενίδης (-61κ. cadets), Γεώργιος Τσιμπίδης (-49κ. cadets), Παναγιώτης Γορανίτης (-65κ. cadets), Γεώργιος Πανταζής (+65κ. cadets), Ανδρέας Κυμέρης (-48κ. juniors) και Γρηγόρης Μούχας (-68κ. juniors).

Περίοπτη θέση στη σχετική λίστα είχε και το 2ο Θερινό Σχολείο Προπονητών Ταεκβοντό (WTF) που φιλοξενήθηκε κι εφέτος στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Το θέμα του Θερινού Σχολείου, στο οποίο συμμετείχαν 250 προπονητές, ήταν «Το Ολυμπιακό Ταεκβοντό και η εξέλιξή του στον 21ο αιώνα» και έγινε για ακόμη μία χρονιά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Οι συμμετέχοντες εκτός του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που είχε το Θερινό Σχολείο, απόλαυσαν και μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ 3Χ3, αλλά και επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αθλοθετούμενο έπαθλο από την ομοσπονδία πινγκ πονγκ.

Στην 4η θέση της λίστας, βρίσκεται το 1ο διεθνές σεμινάριο τεχνικών πρωταθλημάτων και το τουρνουά τεχνικών πρωταθλημάτων ΠΟΥΜΣΕ με τη συμμετοχή αθλητών από Γαλλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία και φυσικά την Ελλάδα. Στο τουρνουά συμμετείχαν 350 άτομα, 100 περισσότερα απ` όσα έλαβαν μέρος στο σεμινάριο όπου δίδαξε ο Grand Master Κι-Του Ντάνγκ. Όπως συνέβη και με το Θερινό Σχολείο, έτσι και το διεθνές σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό.

Την 5η θέση της σχετικής λίστας καταλαμβάνει το σεμινάριο τεχνικών πρωταθλημάτων που έγινε πρόσφατα στο 1ο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης. Συμμετείχαν περισσότεροι από 200 διπλωματούχοι προπονητές ταεκβοντό, φοιτητές, ΤΕΦΑΑ, αθλητές, διαιτητές κ.α., οι οποίοι έμαθαν τα μυστικά του Πούμσε από τον Grand Master Ικ Πιλ Κανγκ.