Το πρώτο του μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα το ελληνικό ταεκβοντό. Ο Γιώργος Ιωάννου του Άτλαντα Περιστερίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -48 κιλά της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Μπέρναμπι του Καναδά και έδωσε συνέχεια στο σερί των μεταλλίων της χώρας μας σε παγκόσμια εφήβων/νεανίδων. Να θυμίσουμε ότι το 2014 στην Κινεζική Ταϊπέι, οι Μαρία Μωϋσίδου ήταν 3η στα -59 κιλά και η Αναστασία Κωνσταντινίδου τρίτη στα +68 κιλά, ενώ ο Απόστολος Τεληκωστόγλου στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου το 2012 ήταν δεύτερος στα -73 κιλά.

Ο 15χρονος Ιωάννου στην φάση των «32» νίκησε 6-1 τον Ντάριους Μπράουν από τον Καναδά. Στη φάση των «16» νίκησε στο Golden Score 1-0 τους Γιαβίντ Μαμαμντόφ (Αζερμπαιτζάν, 4-4 ο κανονικός αγώνας) και Γιουσέφ Ζάκι (Αίγυπτος, 8-8 ο κανονικός αγώνας). Στον αγώνα με τον Κορεάτη Για-Χι Μοκ, κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη περίοδο, όμως τελικά γνώρισε την ήττα με 17-8.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Ρέα Μεσυνδιάνου (-42κ.) στη φάση των «32» νίκησε στο Golden Score την Πάολα Ριβέρα από το Πουέρτο Ρίκο (3-3 ο κανονικός αγώνας), όμως στις «16» ηττήθηκε 9-2 από την Ρωσίδα Καρίνα Ουσάκοβα. Στα -44 κιλά, η Μαριάννα Κουκουλά ηττήθηκε στο Golden Score από την Αζέρα Αλίγια Ζεϊνάλοβα (0-0 ο κανονικός αγώνας) στην φάση των «32», ενώ στα -45 κιλά των αγοριών, ο Ιωάννης Μπεκιάρης έχασε με υπεροχή (13-0) από τον Ρώσο Γκεόργκι Ποπόφ στη φάση των «64».