Το χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την ελληνική συλλογή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Κύπρου,ήρθε απόψε (5/11) δια χειρός Ανάργυρου Σοφοτάσιου. Ο αθλητής του συλλόγου Δύναμη Πατρών, με πέντε εντυπωσιακές νίκες έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στα -68 κιλά, χαρίζοντας παράλληλα το τέταρτο (τρίτο για τους συλλόγους που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ) ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Λάρνακα από την περασμένη Πέμπτη.

Ο Σοφοτάσιος στα προκριματικά νίκησε 10-6 τον Βέλγο Ατσάμπ και 27-6 τον Βούλγαρο Ζντραβκόφ. Στα προημιτελικά, έκαμψε την αντίσταση του Ουκρανού Γιέρκο με σκορ 13-12, ενώ έκανε… περίπατο στα ημιτελικά απέναντι στον Κατσατριάν από την Αρμενία με σκορ 24-9. Στέφθηκε δε πρωταθλητής Ευρώπης με τη νίκη 18-13 επί του Κροάτη Γκόλουμπιτς στον τελικό της κατηγορίας των -68 κιλών.

Να θυμίσουμε ότι ο Σοφοτάσιος, στο 2nd Presidents Cup Europe που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, κατέλαβε την 3η θέση (σ.σ. όπως και στην Βόνη το 2016), ενώ λίγο καιρό αργότερα ήταν δεύτερος στο Serbia Open.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας,  η Ανθούλα Σινάνη (Keumgang) ήταν 5η στην κατηγορία των -49 κιλών με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες.

Ο συνολικός ελληνικός απολογισμός στη διοργάνωση της Κύπρου ήταν τέσσερα μετάλλια καθώς και τρεις πέμπτες θέσεις.