Λίγες ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο Αργύρης Σοφοτάσιος της Δύναμης Πατρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, κι όπως τονίζει ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας αυτής.

«Ακόμα, πραγματικά, δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος από το μετάλλιο και ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τους προπονητές και τα παιδιά της εθνικής, αφού υπήρξαν εκείνοι που  συνέβαλαν καθοριστικά, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στην προσπάθειά μου, αυτή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΛΟΤ, που ακόμα, και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, κατόρθωσε να στείλει πλήρη αποστολή στο μεγάλο αυτό πρωτάθλημα», δήλωσε ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας των -68 κιλών.

Στην επιτυχία του Σοφοτάσιου, αναφέρθηκε και ο σύλλογος του αθλητή με ανάρτησή του στο fb. «Ο Σοφοτάσιος στάθηκε αντάξιος των υψηλών προσδοκιών, τη στιγμή που χρειάστηκαν πέντε εντυπωσιακοί αγώνες για να σφραγίσει την κυριαρχία του στην κατηγορία -68kg και να έρθει έτσι το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, και τέταρτο συνολικά, σε Πατραϊκά χέρια.

Η επιτυχία του αυτή αποτελεί δικαίωση τόσο για τον ίδιο ως μεγάλου αθλητή όσο και των προπονητών του Σταύρακα Γιώργο και Ξενοφών οι οποίοι τον μύησαν στον χώρο του Tαεκβοντο και τον προετοίμασαν σε υψηλό επίπεδο φτάνοντας σήμερα να κάνει περήφανη την Ελλάδα.

Πολλά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στην οικογένεια του για τη στήριξη και τις θυσίες της καθώς και στον υπεύθυνο ενδυνάμωσης του αθλητή Κοτσίρη Δημήτρη. Πολλά συγχαρητήρια μας έκανες όλους περήφανους!».

Ο Σοφοτάσιος στα προκριματικά νίκησε 10-6 τον Βέλγο Ατσάμπ και 27-6 τον Βούλγαρο Ζντραβκόφ. Στα προημιτελικά, έκαμψε την αντίσταση του Ουκρανού Γιέρκο με σκορ 13-12, ενώ έκανε… περίπατο στα ημιτελικά απέναντι στον Κατσατριάν από την Αρμενία με σκορ 24-9. Στέφθηκε δε πρωταθλητής Ευρώπης με τη νίκη 18-13 επί του Κροάτη Γκόλουμπιτς στον τελικό της κατηγορίας των -68 κιλών.

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός αθλητής, στο 2nd Presidents Cup Europe που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, κατέλαβε την 3η θέση (σ.σ. όπως και στην Βόνη το 2016), ενώ λίγο καιρό αργότερα ήταν δεύτερος στο Serbia Open.