Στην πόλη που στέφθηκε «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια ο Γιώργος Σιμιτσής (-58 κιλά). Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTF), θα συμμετέχει στον τελικό των Grand Prix που θα γίνει στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου.
Ο αθλητής του ΑΓΣ Βύρωνα, αναχώρησε σήμερα για το Μπακού, συνοδευόμενος από τον προπονητή του, Κωνσταντίνο Καπάνη.
Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου ταεκβοντό για το 2016, θα φιλοξενηθεί στο Sarhadchi Olympic Sports Complex. Θα συμμετέχουν 128 αθλητές (Ολυμπιακές κατηγορίες) με στόχο τη συλλογή βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη.
Στο Μπακού και το Gala της WTF
Στις 11 Δεκεμβρίου, στο Badamdar Hotel , θα πραγματοποιηθεί και το Gala της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίοι του αθλήματος (αθλητές, διαιτητές, προπονητές κ.α.), παρουσία του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ETU, Θανάση Πραγαλού και Μιχάλη Φυσεντζίδη.
Στις 12-13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα, επίσης στο Sarhadchi Olympic Sports Complex με τη συμμετοχή οκτώ εθνικών ομάδων ανδρών και ισάριθμων γυναικών.
Και ο Μιχάλης Μουρούτσος στο Αζερμπαϊτζάν
Στο πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα βρεθεί και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Μιχάλης Μουρούτσος. Το μέλος της ETU, θα συμμετέχει στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδία, στην οποία εξελέγη πρόσφατα μέλος ως εκπρόσωπος της Ευρώπης.